Σελίδες

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Έτσι είναι η ελευθεροτυπία ;;

ελευθεροτυπίαΑυτό που συμβαίνει σήμερα, είναι ελευθεροτυπία ; Είναι ελεύθερη ενημέρωση ; Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιδράτε στο καθεστώς; Αυτή είναι η αντίδραση σας;  Σήμερα η συμπεριφορά σας είναι δημαγωγική και η επιλογή σας, είναι η φίμωση των γεγονότων. Αναρωτιέμαι όμως. Πως θα φιμώσετε τον ιστορικό του μέλλοντος ; Πως θα κάνετε την ιστορία να μην αποκαλύψει την αλήθεια του σήμερα, στις επόμενες γενιές ; Γιατί εμείς σήμερα, γνωρίζουμε ποια είναι η αλήθεια. Πως θα απαντήσετε στις ερωτήσεις που θα σας τεθούν τότε ; 

 

Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί που θα βρεθούν αντιμέτωποι με την οργή του λαού, όταν θα έρθει η ώρα. Αντιμέτωποι με την οργή του λαού, θα έρθουν όλοι οι κατέχοντες εξουσία. Είτε αυτή είναι εκτελεστική, είτε άλλης μορφής. Εσείς ειδικά όμως, έχετε την υποχρέωση (κυρίως ηθικά), να υπερασπιστείτε και να προβάλετε την αλήθεια. Να προβάλετε τα γεγονότα. Αλήθεια, θυμάται κανείς από εσάς τον όρκο του όταν πήρε το πτυχίο δημοσιογραφίας ; Ενώ ο ρόλος σας θα έπρεπε να περιορίζετε μόνο στην ενημέρωση, στην προβολή, γίνατε και εσείς γρανάζια της μηχανής. Ορισμένοι, γίνατε το λάδι της μηχανής, έτσι ώστε αυτή να μην μπλοκάρει ποτέ.

Λειτουργείτε, όπως και οι πολιτικοί, ενώ θα έπρεπε να είστε απέναντι τους. Ο ιστορικός του μέλλοντος, δεν θα ξεχωρίσει πολιτικούς από δημοσιογράφους, γιατί όλοι μαζί θα έχετε γράψει την μαύρη ιστορία αυτής της χώρας. Και πολλοί από εσάς, θα πρέπει να δώσετε απαντήσεις τότε.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: