Σελίδες

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Τι παριστάνει η Μπακογιάννη ;;

mpakogianniΒλέπω την Ντόρα Μπακογιάννη (κόρη Μητσοτάκη, για να θυμόμαστε καλά ποια είναι η κυρία αυτή) στα κανάλια, να μιλάει και να κάνει δηλώσεις και ειλικρινά δεν ξέρω πως να αντιδράσω. Να γελάσω, να θυμώσω;; Τι να κάνω ; Πως να αντιδράσω, δεν ξέρω.

 

Τι παριστάνει η Ντόρα Μπακογιάννη (κόρη Μητσοτάκη) ;

Η Ντόρα Μπακογιάννη, ήταν (χαριστικά ο παρελθοντικός, δεν τον αξίζει) πρωτοκλασάτο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας για χρόνια. Πολλά χρόνια. Όπως η κυρά Μαργαρίτα (η Μαργαρώ), όνειρο είχε να δει τον Γιωργάκη της πρωθυπουργό, έτσι και η κυρά Μαρίκα, όνειρο είχε (και όνειρο θα μείνει) να δει πρωθυπουργό την Ντορούλα της. Πολλά και μεγάλα τα όνειρα για τις δυο μητέρες.

Της κυρά Μαργαρίτας το όνειρο, έγινε πραγματικότητα. Ο Γιωργάκης της , έγινε πρωθυπουργός (λέμε τώρα και κανένα χωρατό). Την κυρά Μαρίκα όμως, την χτύπησε η γκαντεμιά του Μητσοτάκη. Ναι και όμως, η γκαντεμιά του Μητσοτάκη δεν κάνει διακρίσεις. Χτυπάει και ενδοοικογενειακά.

Στο θέμα μας όμως, γιατί ξεφύγαμε. Η Ντόρα προσπαθεί να μας πείσει, ότι ξαφνικά έγινε κάποια άλλη. Πέταξε από επάνω της το πέπλο της Νέας Δημοκρατίας και τώρα, αγωνίζεται για κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό. Μαζί με το πέπλο όμως, νομίζει πως πέταξε και το παρελθόν της. Όσο και αν το επιθυμεί αυτό η Μπακογιάννη, το παρελθόν της και τα πεπραγμένα της, τα θυμόμαστε όλοι. Καθαρά. Πολύ καθαρά. Τι λοιπόν παριστάνει η Ντόρα ; Μήπως νομίζει πως κρύβοντας το κεφάλι της στην άμμο, καταφέρνει κάτι ; Εδώ δεν καταφέρνει η στρουθοκάμηλος, που είναι και η original. Θα το καταφέρει η Ντόρα ; Εδώ λοιπόν έρχεται η σκέψη μου για ακόμα μια φορά, να μιλήσει για στημένα παιχνίδια. Γιατί δεν πιστεύω να πιστεύει κανείς, πως η Ντόρα αποφάσισε ξαφνικά να ψηφίσει κατά του μνημονίου και να δει την πόρτα της εξόδου από την Ν.Δ. Πιστεύει κανείς, πως αν είχε κερδίσει την προεδρία της Ν.Δ, αυτή την στιγμή, θα υπήρχε η Δημοκρατική Συμμαχία ; Μήπως, θα είχε πει όχι στο μνημόνιο ; Το κόμμα, τα στελέχη και γενικότερα το σύνολο της Ν.Δ, δεν της κάνει της Ντόρας τώρα. Δεν της ταιριάζει. Της ήρθε επιφοίτηση και άλλαξε σκέψη. Έγινε άλλη. Εάν είχε γίνει πρόεδρος, εσύ τι λες. Θα τις έκαναν, τα στελέχη, το σκεπτικό και η γενικότερα η Ν.Δ ;

Αρχηγός να είναι και όπου να ‘ναι. Δεν έχει πρόβλημα. Είναι αρχηγός παντός καιρού. Γιατί σου λέει. Τόσα χρόνια στην Ν.Δ, με τον πατερούλη να έχει διατελέσει πρόεδρος και πρωθυπουργός και να μην γίνω εγώ αρχηγός ; Ναι, λογικό είναι να το σκεφτεί έτσι, γιατί η προεδρία κομμάτων και η πρωθυπουργία, είναι κληροδοτήματα. Δεν μπορεί ο κάθε ένας, άσχετος και ειδικά ο Σαμαράς, να της παίρνει την μπουκιά μέσα από το στόμα. Αυτή η μπουκιά λοιπόν, είναι αυτή που άλλαξε την Ντόρα. Η μαγική μπουκιά που δεν έφαγε. Όπως είπα όμως, τα πάντα έχουν μελετηθεί και στηθεί. Τι νομίζετε ότι θα γίνει σε λίγο καιρό ; Μήπως εκλογές ; Και εκεί, τι θα γίνει ; Όχι, ο Παπανδρέου δεν θα ξανακερδίσει. Η Μαργαρίτα, όσο ονειρεύτηκε, ονειρεύτηκε. Δεν θα κερδίσει και ο Σαμαράς όμως. Φυσικά όχι το ΛΑΟΣ ή κάποιος άλλος. Μην χαίρεσαι φίλε της Ντόρας. Αυτή, σίγουρα όχι.

Γνώμη μου ; Θα πάμε σε κυβέρνηση συνεργασίας. Κυβέρνηση στην οποία δήθεν, θα συμμετάσχουν άνθρωποι με διαφορετικές ιδεολογίες. Ιδεολογίες που τις έχουν εκφράσει δημοσίως. Αυτό θα δημιουργήσει ένα χάος και θα δώσει τον χρόνο που χρειάζεται, έτσι ώστε να κλείσουν τα μεγάλα μαγαζιά (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ), να διασπαστούν σε μικρότερα (αλλά με τα ίδια λαμόγια για μέλη – δες Ντόρα) και να συνεχίσουν το έργο τους, σαν καινούργιες εναλλακτικές φωνές. Και αυτό, θα συνεχίσει εσαεί.

Η Ντόρα λοιπόν τι ρόλο παίζει ; Το γρανάζι της μηχανής φυσικά. Τι άλλο ; Μα δεν μπορεί να παίξει κάποιον άλλο ρόλο, όπως δεν μπορεί κανείς τους. Όλοι αυτοί οι Παπανδρέου, Καραμανλής, Μπακογιάννη, Μητσοτάκης, είναι άτομα με μηδενική πολιτική αξία και βαρύτητα. Είναι απλά, γρανάζια της μηχανής. Εκτελεστικά όργανα. Εκτελείς, μένεις και πας μπροστά. Δεν εκτελείς, πας σπίτι σου (η άλλου) ….

Σύμφωνα με όλα αυτά, πες μου τώρα εσύ. Τι να κάνω όταν βλέπω την Μπακογιάννη στα κανάλια ; Άσε , τώρα που το ξανασκέφτομαι ξέρω τι θα κάνω. Θα κλαίω από τα γέλια. Αυτό, τα καλύπτει όλα …. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: