Σελίδες

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΣ !!

Για όσους δεν το έχουν ακόμα καταλάβει, εδώ και έναν χρόνο, βρισκόμαστε υπό οικονομικό φασιστικό καθεστώς.
Ο οικονομικός νεοφασισμός, είναι η καινούργια μορφή φασισμού. Δικό μας δημιούργημα.. Δικό μας παιδί. Και για να μην παραπονιέται κανείς, είναι και πράσινο και μπλε ... 
Σε αυτή την μορφή φασισμού, τα αποτελέσματα δεν επιτυγχάνονται με την σωματική βια ή με τα όπλα. Επιτυγχάνονται μέσω του εκφοβισμού και της οικονομικής εξαθλίωσης των πολιτών. 
Με αυτό τον τρόπο, οι πολίτες καθίστανται ανίκανοι να αντιδράσουν, να σκεφτούν, να ενεργήσουν καθ' οιοδήποτε τρόπο. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως η εξέγερση για την πάταξη των φασιστών (Παπανδρέου, Καραμανλή, Παπακωνσταντίνου κλπ), θα γίνει από λίγους. Από ομάδες που δεν δέχονται να κοιμηθούν τον ύπνο στον οποίο προσπαθούν να μας οδηγήσουν, έτσι ώστε να μην αντιληφθούμε τι πραγματικά συμβαίνει. 
Άλλωστε, μην ξεχνάτε πως ο καλύτερος θάνατος, είναι όταν κοιμάσαι.. 
Αυτό, το ξέρουν καλά αυτοί, οι οποίοι μετά μανίας επιζητούν την εξόντωση μας. 
Το ζητούμενο τώρα εδώ, δεν είναι τι επιζητούν εκείνοι, αλλά αν θα το επιτύχουν. Γιατί για να επιτευχθούν οι στόχοι τους, εμείς, θα πρέπει να συνεχίσουμε να μην αντιδρούμε. Και τι εννοώ με αυτό. Ήταν λαϊκή συμμετοχή, η συμμετοχή του κόσμου στην απεργία προχθές ; Ήταν αυτή συμμετοχή, ανθρώπων που τους έχουν εξοντώσει οικονομικά ; Ανθρώπων που τους κόβουν συντάξεις, εργαζομένων που τους αφήνουν βορά στα συμφέροντα των εργοδοτών ;;
Δεν ήταν τίποτα από αυτά. Ήταν ακόμα ένα ρεπό, μια ευκαιρία για ξεκούραση. Ήταν, όπως η δίαιτα. Ας φάω τώρα και ξεκινάω από την Δευτέρα. Και φυσικά η Δευτέρα, δεν έρχεται ποτέ. Έτσι και εμείς. Πιάσαμε τις παραλίες, ή ακόμα χειρότερα, τα κρεβάτια μας. Να περάσει το καλοκαίρι και βλέπουμε. Το τι θα μας φέρει το φθινόπωρο, δεν το βλέπει κανείς. 
Θα περάσει το καλοκαίρι και τότε, όλοι θα αρχίσουμε να αντιδρούμε. Τις γνωστές αντιδράσεις των Ελλήνων. Όχι γιατί πραγματικά θα θέλουμε να αλλάξουμε την κατάσταση, αλλά γιατί θα χάσουμε χρήματα τα οποία χρειαζόμαστε για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Και μια ζωή, θα μας φταίνε οι άλλοι, εκείνοι που δεν έκαναν τίποτα για εμάς.
Τον χειμώνα ο λαός θα οδηγηθεί στις κάλπες, όπου θα κληθεί να πει στον Παπανδρέου (την ντροπή του Ανδρέα, αλλά μάλλον δεν ήξεραν σχετικά με τις εκτρώσεις τότε) πως του δίνει την έγκριση του να συνεχίσει το έργο του. Αν δεν το κάνει, θα καταστραφεί το σύμπαν υποτίθεται. Από την άλλη, ο Σαμαράς (ο Ιούδας της Ν.Δ που τώρα το παίζει Χριστός στην θέση του Χριστού), θα ευαγγελίζεται φοβερές και τρομερές αλλαγές εάν τον ψηφίσουμε. Τα ίδια και τα ίδια, μια ζωή. Και ενώ αυτοί θα παριστάνουν τους παίκτες σε έναν αγώνα τένις , εμείς, θα είμαστε τα μπαλάκια τους.
Και ξέρετε ε ; Τα μπαλάκια σε κάθε αγώνα, είναι αναλώσιμα. Τα αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι. Δεν τα υπολογίζει κανείς. Δεν έχουν καμία αξία. Αν και αυτά χρησιμοποιεί ο κάθε παίκτης για να παίξει και να κερδίσει, αν και τα έχει ανάγκη γιατί χωρίς αυτά, παιχνίδι δεν γίνεται, είναι απλά αναλώσιμα. Μετά από κάποια χρήση και όταν δεν μπορούν πλέον να αποδώσουν άλλο, τα πετάνε. Οι παίκτες είναι αυτοί που αποκομίζουν το κέρδος από το παιχνίδι. Μόνον οι παίκτες. Γι΄ αυτό και παίζουν μανιωδώς .. Εμείς, μπαλάκια είμαστε μόνο !!

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: