Σελίδες

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Αγανάκτηση...

aganaktisi
Όλα ψέματα.

Αυτή δυστυχώς φίλοι μου, είναι η μόνη αδιαμφισβήτητη αλήθεια σήμερα και αυτή θα είναι και η μόνη αλήθεια των επόμενων ετών.

Παρακολουθώ ειδήσεις τον τελευταίο καιρό και πραγματικά, θλίβομαι από την κατάντια της χώρας μας.

Θλίβομαι για την κατάντια των πολιτικών μας και του πολιτικού μας συστήματος.





Θλίβομαι, που ενώ εκείνοι είναι που έχουν φέρει την χώρα μας σε αυτή την κατάσταση, δεν έχουν τσίπα επάνω τους και συνεχίζουν να μας εμπαίζουν κανονικά.

Θλίβομαι, που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αντί να στέκονται δίπλα στον λαό, επιλέγουν να σταθούν δίπλα σε αυτούς που αποζητούν τον αφανισμό του.

Μα κύριοι, να μας αφανίσουν προσπαθούν αυτοί τους οποίους υποστηρίζετε. Απευθύνεστε, ζείτε και πλουτίζετε από τον απλό λαό. Γίνεστε διάσημοι, πάμπλουτοι και πρότυπα των νέων ανθρώπων.

Είστε όμως και εσείς, μέρος του συστήματος και τίποτα παραπάνω.

Μέσω τηλεοπτικών μεσσιών όπως ο Τριανταφυλλόπουλος επιτυγχάνετε τους στόχους των προσωπικών σας φιλοδοξιών και καταστρέφετε ζωές και υπολήψεις ανθρώπων. Αναλογιστείτε πως το αποτέλεσμα των πράξεων και των επιλογών σας όμως, αν και δεν θα προλάβετε να το υποστείτε εσείς, θα το υποστούν τα παιδιά σας και τα παιδιά των παιδιών σας.

Καμία αξία όμως, κανένα συναίσθημα δεν χωράει, στον ίδιο τραπέζι με το χρήμα …

Κάθε μέρα, βλέπω σχετικά με τα νέα φορολογικά μέτρα.
Ότι τα πράγματα πρέπει να γίνουν σκληρότερα και η χώρα μας να μαζέψει χρήματα.

Μα, πως θα μαζέψουμε χρήματα από εκεί που δεν υπάρχουν ;
Πως ο κάθε ένας από εμάς θα πληρώσει αυτά που το κράτος έχει κλέψει τόσα χρόνια, όταν η οικονομική και παραγωγική αλυσίδα έχει σπάσει ;
Πως θα εισπράξεις, όταν το ένα μαγαζί πίσω από το άλλο, βάζει λουκέτο ;;

Όταν δεν υπάρχει δουλειά, δεν υπάρχουν χρήματα.
Όταν δεν υπάρχουν χρήματα, δεν υπάρχει κίνηση στην αγορά.
Όταν δεν υπάρχει κίνηση στην αγορά, δεν μπορούν οι επιχειρήσεις να έχουν έσοδα.
Όταν οι επιχειρήσεις δεν έχουν έσοδα, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Επίσης, δεν μπορούν να απασχολήσουν προσωπικό.
Και αυτό αυτομάτως σημαίνει, πως ξεκινάμε αυτή την αλυσίδα από την αρχή.

Που θα βρεθούν τα χρήματα ;;

Από τους λίγους και πάρα πολύ πλούσιους ;
Πότε έχουν πληρώσει, για να γίνει και τώρα ; Στην φυλακή, βρίσκονται εκείνοι που χρωστούν λίγα και αυτό, είναι απλό να το καταλάβει κανείς. Βρίσκονται στην φυλακή, γιατί οι περισσότεροι, δεν έχουν καν τα χρήματα που απαιτούνται, ούτε για νομικούς συμβούλους, ούτε για ¨ειδικές ρυθμίσεις¨, ούτε για μίζες ούτε για λαδώματα. Τα μεγάλα κεφάλαια, είναι άλλη ιστορία …

Θα τα πάρει από τις τράπεζες ;;
Μα, δίνει στις τράπεζες. Δεν γίνεται από την μια να τους δίνει και από την άλλη, να θέλει να τους πάρει. Οι τράπεζες και οι μεγαλοεταιρίες άλλωστε, είναι ¨συνέταιροι¨ με το κράτος και όλοι μαζί είναι υπαίτιοι για την σημερινή κατάντια.

Θα τα πάρει από τους δημοσίους υπαλλήλους ;
Αν εξαιρέσεις ορισμένους ¨φτιαγμένους¨ με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, όλοι οι υπόλοιποι, απλοί υπάλληλοι με ένα απλό μισθό είναι. Το αν τον αξίζουν αυτόν ή όχι, ή τι ικανότητες έχουν, είναι άλλου παππά ευαγγέλιο.

Τα χρήματα, θα τα πληρώσει ο απλός έλληνας πολίτης. Όλοι μας. Όποιος νομίζει ότι υπάρχει οποιαδήποτε περίπτωση να γίνει κάτι διαφορετικό, δεν ξέρει τι του γίνεται, δεν βλέπει, ή απλά εθελοτυφλεί. Το που θα βρούμε τα χρήματα, είναι πρόβλημα μας. Το κράτος, μας βάζει τιμωρία που πληρώνουμε τόσα χρόνια και θέλει κι’ άλλα. Πολλά..

Με θλίψη απέχθεια και πολύ θυμό, βλέπω τα διαφημιστικά στην τηλεόραση που προσπαθούν να μας χειραγωγήσουν όλους μας.

Άνοιξε λογαριασμός στην τράπεζα της Ελλάδος, για την απόσβεση του Δημοσίου Χρέους.
Και αυτό που με θυμώνει περισσότερο είναι ότι θα βρεθούν άνθρωποι του μόχθου οι περισσότεροι, που θα πάνε και θα καταθέσουν χρήματα σε αυτό τον λογαριασμό.
Αυτό θα πει θράσος.
Αυτό, χρειάζεται πολύ θράσος από την κυβέρνηση για να το κάνει.

Τα 51 ακίνητα του Βουλγαράκη όμως, κανείς δεν μας απαντάει που τα βρήκε, ούτε έχω ακούσει κανέναν να ασχολείται μαζί του.

Επίσης, οι περιβόητοι Βατοπεδινοί  και εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο της Siemens, που βρίσκονται ;;

Ο Καραμανλής που έχει ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα σημερινά χάλια, που είναι ;;

Κανείς από αυτούς, δεν είναι πουθενά. Πίστεψε με όμως, αν χρωστάς έστω και ένα μικροποσό στην εφορία ή στο ΤΕΒΕ, κάνε κάτι γι’ αυτό άμεσα. Γιατί εσένα που χρωστάς το μικροποσό, θα σε θυμηθούν και θα σε βρουν αμέσως.

Ζητάτε από εμάς, την στιγμή που ακόμα και εσείς οι ίδιοι γνωρίζετε, πως από αλλού έπρεπε να αρχίσετε να παίρνετε.

Ζητάτε τον 13 μισθό την στιγμή που εσείς οι πολιτικοί, δεν γνωρίζετε καν τι σημαίνει να είσαι μισθωτός.

Θλίβομαι για τον εμπαιγμό της τελευταίας περιόδου, σχετικά με το Σύστημα της βοήθειας από την Ευρωπαϊκή ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Αλήθεια, υπάρχει κανείς που πίστεψε τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου, όταν έλεγαν ότι πλέον θα βγούμε στις αγορές και θα δανειστούμε με κανονικό επιτόκιο, ή ότι το σύστημα βοήθειας, ίσως και να μην χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουμε ποτέ ;;

Μα, ακόμα δεν έγινε η σύνοδος και ήδη συζητάμε για την χρησιμοποίηση του ..

Αν αυτό δεν είναι εμπαιγμός, αν αυτό δεν είναι κοροϊδία, τι είναι ;;

Δεν θα μπώ στην διαδικασία και εγώ, να αρχίσω να γράφω σχετικά με ένα σύστημα αφανισμού ουσιαστικά των μικρών και την μοναδική επικράτηση των μεγάλων.
 
Θα πω όμως τούτο ..

Δεν θα συνεχίσει για καιρό αυτή η ιστορία. Δεν πάει πολλής καιρός από τότε που με αφορμή την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, κάηκε η Αθήνα και έγινε άνω κάτω σχεδόν όλη η χώρα.

Αυτό που έγινε τότε, δεν θα είναι τίποτα, μπροστά σε αυτό που έρχεται. Οι λίγοι ανέκαθεν εκμεταλλεύονταν τους πολλούς, αλλά οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία, έχουν προέλθει από την εξέγερση των πολλών.

Θα φάει η μύγα σίδερο λοιπόν και το κουνούπι ατσάλι που λέγαμε παιδιά.

Συνεχίστε έτσι …

Δεν υπάρχουν σχόλια: