Σελίδες

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

ΣΚΟΠΙΑ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - FYROM ...


Είναι ενοχλητικό και αλήθεια εξοργίζει , το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ενοχλεί και εξοργίζει τους Έλληνες, ενοχλεί και εξοργίζει τους Σκοπιανούς.

Γιατί ;;





Γιατί οι μεν Έλληνες έχουμε δίκιο αντικειμενικά και αποδεικνυόμενο ιστορικά , η δε Σκοπιανοί έχουν δίκιο, γιατί έτσι τους έχουν πείσει μετά από χρόνια κατάχρησης, παραποίησης και "βιασμού" της Ελληνικής ιστορίας..

Το θέμα όμως, δεν είναι τι κάνουν αυτοί.. Το θέμα είναι, τι κάνουμε εμείς.. Και όχι τι κάνουμε τώρα, αλλά τι κάναμε ανέκαθεν.. Γιατί το θέμα αυτό, δεν είναι σημερινό και μόνο κάποιος αδαής θα πίστευε κάτι τέτοιο..

Το θέμα αυτό, είναι 50 ετών... Τόσα χρόνια, οι Σκοπιανοί παραποιούν την Ελληνική ιστορία και την κάνουν δικιά τους.. Και αλήθεια, μην μας φανεί παράξενο αν κάποια μέρα οι αυριανοί νέοι, ιστορικά γεγονότα που σήμερα γνωρίζουμε ως Ελληνική ιστορία, δεν τα διδάσκονται καν στα σχολεία.. Αν οι σκοπιμότητες, τα συμφέροντα και οι πολιτικές, υποχρεώσουν την μελλοντική Ελληνική κυβέρνηση να "παραλείψει" ορισμένα "ευαίσθητα" γεγονότα της ιστορίας μας ... !!

Επιστροφή στο τι κάναμε στο παρελθόν και τι κάνουμε τώρα όμως..

Τίποτα.

Με μια λέξη ...

Και θα μου πει κάποιος, γιατί βρε φίλε μου το γενικεύεις έτσι το θέμα ;; Δεν είναι έτσι.. Και όμως είναι.. Είναι έτσι ακριβώς.. Και να σας πω γιατί..

Γιατί αφού έχουμε φτάσει 50 χρόνια μετά, να συζητάμε ακόμα για την ονομασία των Σκοπίων και μάλιστα για μια ονομασία που θα εμπεριέχει την λέξη Μακεδονία, έχουμε αποτύχει παταγωδώς. Έχουμε αποτύχει.. Αυτό τουλάχιστον, ας έχουμε το θάρρος να το παραδεχτούμε. Αν όχι δημοσίως, μέσα μας, καθένας προσωπικά.

Μα ασκήσαμε Βέτο θα μου πει κάποιος. Τώρα πρόσφατα.. Κάναμε τον απερχόμενο πρόεδρο Μπους να αλλάξει χρώμα..

Ναι ..

Και ήρθε ο Πρόεδρος Ομπάμα μόλις προχθές, να αποκαλέσει επισήμως και παρουσία του Καραμανλή τα Σκόπια, Μακεδονία.. Άλλαξε χρώμα ο Καραμανλής ;; Εγώ, άλλαξα δέκα χρώματα από το θυμό και την αγανάκτηση μου πάντως. Μέχρι και η Χαντισέ - αυτή η κατά τα άλλα χαριτωμένη εκπρόσωπος της Τουρκίας στην Eurovision - αποκάλεσε χθες τα Σκόπια , Μακεδονία .. Που ;; Στην Αλεξανδρούπολη.

Ας το δούμε ξεκάθαρα..

Όλοι, έχουν αναγνωρίσει πως το επίσημο συνταγματικό όνομα των Σκοπίων, είναι Μακεδονία. Το χάσαμε το παιχνίδι.. Το χάσαμε, γιατί δεν είχαμε τα κότσια να το αντιμετωπίσουμε.. Δεν είχαμε τα κότσια, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, να αντισταθούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Δεν πρωταγωνιστήσαμε ποτέ στη παράσταση της οποίας το σενάριο έγραψαν οι Σκοπιανοί για εμάς και αυτούς. Ανέκαθεν, ήμασταν θεατές, μην σας πω πως χειροκροτήσαμε κιόλας.. Αυτό κάνουμε, αυτό κάναμε πάντα.. Στο φαίνεσθαι, όλοι είμαστε καλοί.. Στο γίγνεσθαι όμως, οι πράξεις μας είναι ανύπαρκτες.. Και αυτό, οδηγεί στην έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπο μας, στην χώρα μας και κατ' επέκταση στους πολίτες της.. Σε εμένα , εσένα, όλους μας..

Δεν χάνουμε μόνο το όνομα.. Χάνουμε ιστορία, χάνουμε πολιτισμό.. Χάνουμε ένα τεράστιο κομμάτι της πατρίδας μας. Μιας πατρίδας που υπάρχει, πολύ πριν υπάρξει οτιδήποτε άλλο.. Μια πατρίδα, που συνέβαλλε στην εξέλιξη της ανθρωπότητας και του πολιτισμού όπως τον γνωρίζουμε σήμερα.. Αυτή είναι η πατρίδα μας.. Για ορισμένους όμως, αυτά , δεν είναι θέματα σημαντικά.. Σε λίγα χρόνια από τώρα, ποιος θα θυμάται ότι υπήρχε θέμα σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων ;;

Εκτός από εμάς που μας πονάει, ΚΑΝΕΙΣ. Κρίμα και πάλι κρίμα..







Δεν υπάρχουν σχόλια: