Σελίδες

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Facebook... Μια πολύ επικίνδυνη εφαρμογή..


Σχετικοί ή όχι με τα Ιντερνετικά πράγματα, νομίζω όλοι λίγο πολύ έχετε ακούσει για το Facebook. Έτσι και αλλιώς τα τελευταία χρόνια, όλοι μιλούν γι' αυτό..

Τι είναι όμως το Facebook ;;

Για να το πω απλά, είναι μια "εφαρμογή" κοινωνικής δικτύωσης.

Τι σημαίνει αυτό ;;

Σημαίνει πως μέσω αυτού, μπορείς να μένεις σε επαφή με τους φίλους σου, ακόμα και με φίλους και γνωστούς που είχες χρόνια να δεις ή και που τους είχες ξεχάσει..

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να ψάξεις και να βρεις καινούργιους φίλους κ.ο.κ.

Για πολλούς γνωστούς και επώνυμους, ο αριθμός των θαυμαστών που έχουν στο προφίλ τους στο Facebook, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο..

Επίσης το Facebook, είναι μια "δωρεάν" "εφαρμογή"..

Μέχρι εδώ , καλά...

Τι πραγματικά συμβαίνει με το Facebook όμως ;;

Αφού είναι μια δωρεάν εφαρμογή, πως μπορεί ο 25χρονος δημιουργός του, να είναι δισεκατομμυριούχος σήμερα ;;

Από τις διαφημίσεις θα μου πείτε..

Λάθος.. Δεν γίνεσαι δισεκατομμυριούχος από τις διαφημίσεις..

Το Facebook, καταφέρνει αυτό που η κάθε εταιρία θα χρυσοπλήρωνε για να αποκτήσει...

Καταφέρνει να συγκεντρώνει προσωπικά μας στοιχεία... Και δεν μιλάμε μόνο για όνομα , επίθετο κλπ...

Όλα τα προσωπικά μας στοιχεία..

Τι μουσική ακούμε, τι βιβλία διαβάζουμε, τι ταινίες και σειρές βλέπουμε, πόσους ερωτικούς συντρόφους είχαμε και πολλά πολλά ακόμα...

Τι σημαίνει αυτό ;;;

Είναι ο παράδεισος πληροφοριών μεγάλων εταιριών, για να κάνουν την τέλεια στοχευμένη διαφήμιση..

Από τότε που κάνατε εγγραφή στο Facebook, κατά πόσο αυξήθηκαν τα spam e-mail που λαμβάνετε κάθε μέρα στον λογαριασμό σας ;;

Το Facebook, χρησιμοποιεί τα προσωπικά μας στοιχεία, όπως αυτό κρίνει .. Οι καινούργιοι όροι χρήσης του, είναι ξεκάθαροι.

Δείτε ένα παράδειγμα.. :

1.
Ότι πληροφορίες και φωτογραφίες έχουμε ανεβάσει στο Facebook, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να τροποποιηθούν από το Facebook με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμα και αν καταργήσουμε το λογαριασμό μας.

2. Να είστε πάντα σίγουροι για οποιαδήποτε πληροφορία που ανεβάζετε στο Facebook, γιατί πλέον δεν ανήκει μόνο σε εσάς αλλά και στο Facebook. Επίσης ότι ακόμα και τα privacy settings να έχετε ρυθμισμένα για να μην επιτρέπεται public view του προφίλ σας, αυτό δε σημαίνει ότι οι πληροφορίες που έχετε ανεβάσει δε μπορούν να χρησιμοποιούν σε άλλα μέσα.

Και δυο παράγραφοι ακριβώς όπως ανακοινώνονται από το Facebook.

1. You hereby grant Facebook an irrevocable, perpetual, non-exclusive, transferable, fully paid, worldwide license (with the right to sublicense) to (a) use, copy, publish, stream, store, retain, publicly perform or display, transmit, scan, reformat, modify, edit, frame, translate, excerpt, adapt, create derivative works and distribute (through multiple tiers), any User Content you (i) Post on or in connection with the Facebook Service or the promotion thereof subject only to your privacy settings or (ii) enable a user to Post, including by offering a Share Link on your website and (b) to use your name, likeness and image for any purpose, including commercial or advertising, each of (a) and (b) on or in connection with the Facebook Service or the promotion thereof.

2.
The following sections will survive any termination of your use of the Facebook Service: Prohibited Conduct, User Content, Your Privacy Practices, Gift Credits, Ownership; Proprietary Rights, Licenses, Submissions, User Disputes; Complaints, Indemnity, General Disclaimers, Limitation on Liability, Termination and Changes to the Facebook Service, Arbitration, Governing Law; Venue and Jurisdiction and Other.

Δεν ξέρω κατά πόσο έχουμε καταλάβει όλοι πόσο επικίνδυνο είναι αυτό...

Δηλαδή τώρα, ακόμα και αν διαγράψεις τον λογαριασμό σου, τα προσωπικά σου στοιχεία παραμένουν στην διάθεση των ανθρώπων του Facebook οι οποίοι τα χρησιμοποιούν όπως θέλουν..

Τι μπορεί να γίνει θα μου πείτε τώρα...

Ειλικρινά, τίποτα ...

Εγώ πάντως, θα προχωρήσω άμεσα στην διαγραφή του λογαριασμού μου , απλά και μόνο για να μην είμαι μέλος ενός δικτύου που εκμεταλλεύεται τους ανθρώπους και την μοναξιά τους...

Ενός δικτύου που εκμεταλλεύεται την απομόνωση των ανθρώπων σήμερα και την ανάγκη τους για επικοινωνία..

Υ.Γ :

Η επίσημη σελίδα με τους καινούργιους όρους χρήσης του Facebook..

http://www.facebook.com/terms.php?ref=pf



1 σχόλιο:

FILIATRANEWS είπε...

Το Facebook ανακαλεί τους νέους όρους χρήσης

Έπειτα από το κύμα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι νέοι όροι χρήσης, ο ιδρυτής και CEO του Facebook Mark Zuckerberg ανακοίνωσε μέσω του επίσημου blog την επιστροφή στο προηγούμενο κείμενο των κανονισμών. Οι νέοι όροι έγιναν δεκτοί με αγανάκτηση από χιλιάδες χρήστες της υπηρεσίας, καθώς η διατύπωσή τους άνοιγε το δρόμο για οριστική εκχώρηση αποκλειστικών δικαιωμάτων στο Facebook, όσον αφορά το υλικό που ανεβάζουν οι χρήστες στο προφίλ τους.



Ο Zuckerberg αναφέρει στη δημοσίευσή του ότι η ηγετική ομάδα της εταιρείας είχε να επιλέξει ανάμεσα στην αναδιατύπωση των όρων και την επιστροφή στους παλαιούς. Τελικά, αποφασίστηκε η επάνοδος στους προηγούμενους κανόνες, προκειμένου να μη μείνουν σκιές σχετικά με τις προθέσεις της υπηρεσίας. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι η επάνοδος είναι οριστική. Ο Zuckerberg υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν νέοι όροι στο προσεχές μέλλον, οι οποίοι όμως θα λαμβάνουν υπ' όψιν τα δικαιώματα των χρηστών.

Η επίμαχη διατύπωση των νέων όρων που άνοιξε τους Ασκούς του Αιόλου είχε να κάνει με το υλικό [φωτογραφίες, video κ.λπ.] που ανεβάζουν οι χρήστες στο Facebook. Ενώ στους προηγούμενους κανόνες καθίστατο σαφές ότι τυχόν απενεργοποίηση του λογαριασμού σήμαινε και επαναφορά των δικαιωμάτων στο χρήστη, οι νέοι όροι δεν περιελάμβαναν αυτή την αναφορά.

http://news.cnet.com/facebook-backs-down-on-privacy-terms/?part=rss&subj=news&tag=2547-1_3-0-20