Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2009

Αστυνομία vs Διαδηλωτών ....


Βλέπω τα συμβάντα των τελευταίων ημερών και αναρωτιέμαι, πόσες φορές έως τώρα τα έχω ξαναδεί αυτά..

Αναρωτιέμαι, πόσες φορές έως τώρα έχω ξανακούσει τα ίδια λόγια και πόσες φορές ακόμα, έχω ξαναδεί τις ίδιες πράξεις και τα αποτελέσματα αυτών..

Γιατί ειλικρινά, πείτε μου εσείς, πότε μια διαδήλωση είχε πραγματικά αποτέλεσμα..;; Τις περισσότερες φορές, εμφανίζεται κάποιος υπεύθυνος, παραμυθιάζει τους διαδηλωτές με τα παραμύθια εκείνα που θα ήθελαν να ακούσουν και τελειώνει το θέμα..

Επίσης, όταν το πράγμα τραβάει πολύ, εμφανίζονται οι γνωστοί, άγνωστοι κουκουλοφόροι, τα σπάνε όλα και το ενδιαφέρον του θέματος μεταφέρετε σε αυτούς..

Που θέλω να καταλήξω..

  1. Σκοτώνει ο ειδικός φρουρός τον μικρό Αλέξανδρο, θάνατο στους μπάτσους φωνάζανε και κάψανε όλη την Ελλάδα.. Όλοι οι Δικαστές των καναλιών, έκαναν δίκες και δίκες και έκριναν ένοχο και φυλάκισαν και και και, τον φονιά ειδικό φρουρό... Τον ειδικό φρουρό, ήξεραν να τον ισοπεδώσουν. Μπροστά στον Κούγια όμως, όλοι κότες ....... Χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι ο ειδικός φρουρός είχε καμία απολύτως δικαιολογία.. Και πολύ φοβάμαι ότι τώρα που τα κανάλια έχουν πάψει να ασχολούνται με το θέμα, ο Κούγιας θα κάνει τα μαγικά του κόλπα με την Ελληνική δικαιοσύνη όπου απ' ότι φαίνεται , περισσότερο Τσιγγάνα είναι παρά Ελληνική...

  2. Πυροβολούν εν ψυχρώ τον Ειδικό φρουρό Διαμαντή Μαντζούνη και αρχίζουν ακριβώς τα ίδια, μόνο που τώρα αντί για Αλέξανδρος, τώρα λέμε Διαμαντής. Δεν είναι υποκριτικό αυτό;; Ο Διαμαντής δεν είναι ο ειδικός φρουρός για τον οποίο φώναζαν όλοι και έκαψαν την μισή Ελλάδα ;; Όχι ο Διαμαντής σαν πρόσωπο, αλλά σαν επάγγελμα..
Έχω δυο πράγματα να πω.

Αυτό που συνέβη στον Αλέξανδρο, ήταν άδικο και άνανδρο και πρέπει ο ειδικός φρουρός να το πληρώσει..
Αυτό που συνέβη στον Ειδικό Φρουρό Διαμαντή Μαντζούνη, ήταν άδικο και άνανδρο και πρέπει ............ να την πληρώσει..
Τελίτσες .. Ποιος πρέπει να πληρώσει για την επίθεση στον Διαμαντή Μαντζούνη;;

Γιατί και ο Διαμαντής, νέο παιδί είναι. Νέο παιδί που αποφάσισε να κάνει μια δουλειά επικίνδυνη για την ζωή του.. Δεν μιλάω για τα 700€ που λένε όλοι. Οι περισσότεροι Έλληνες, με τόσα ζούνε σήμερα...

Που θέλω να καταλήξω...

Ειλικρινά πιστεύω πως όλα είναι κατευθυνόμενα.. Όλα αυτά.. Ίσως δεν ήθελαν οι διοργανωτές αυτού του σχεδίου, τα πράγματα να φτάσουν τόσο μακριά και να έχουμε νεκρούς, αλλά σίγουρα αυτή η φάλτσα ορχήστρα, κρύβει μαέστρο πίσω της..

Αφού λοιπόν το σχέδιο από την αρχή δεν πήγε καλά (έτσι θέλω να πιστεύω γιατί αν κάνω λάθος, πρέπει όλοι να ανησυχούμε) και τα δεδομένα άλλαξαν, έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος για να συνεχίσει η ιστορία και να λήξει με έναν... δίκαιο τρόπο..

Ακόμα και στα παραμύθια, ο αδύναμος και αδικημένος κάποια στιγμή κερδίζει...

Δεν ξέρω αν πλέον υπάρχει Έλληνας πολίτης που δεν καταλαβαίνει ότι τα περισσότερα από αυτά που συμβαίνουν σήμερα, είναι κατασκευασμένα από την κεντρική πολιτική εξουσία.. Ότι ακόμα και οι αποκαλούμενες ομάδες αντιεξουσιαστών, είναι υποκινούμενες και καθοδηγούμενες.. Γιατί ακόμα και αυτές οι ομάδες, είναι χρήσιμες για την εξουσία.. Χωρίς αυτές τις ομάδες να τραβούν επάνω τους την προσοχή του κόσμου, πως η εξουσία θα περνάει νομοσχέδια , ρυθμίσεις και πολιτικές άνετα και .... "αναίμακτα" ;;

Σύμμαχοι της εξουσίας σε αυτό, τα τηλεοπτικά κανάλια.. Αυτά, την μια είναι ο κόκορας και αμέσως μετά είναι η κότα... Ότι όμως και αν είναι, δεν παύουν, όλοι να είναι πουλερικά στο ίδιο κοτέτσι.. Στο κοτέτσι που ελέγχει και διαχειρίζεται το κράτος...

Εάν πραγματικά δεν θέλουμε να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, πρέπει να αλλάξουμε μυαλά και σκεπτικό.. Εμείς οι πολίτες πρώτα.. Μόνο η δικιά μας αλλαγή, θα επιφέρει ουσιαστική αλλαγή κάποια στιγμή.. Όσο εμείς δίνουμε βήμα και θέση σε ανθρώπους που τόσες και τόσες φορές μας έχουν αποδείξει ποιοι είναι, είμαστε άξιοι της μοίρας μας...

Μην περιμένετε να αλλάξει η κατάσταση. Δεν έχει αλλάξει τόσα χρόνια.. Τώρα θα γίνει...

Ανέκαθεν τα καλά και αποτελεσματικά εργαλεία, δεν τα βάζεις στη άκρη... Τα συντηρείς, τα εκσυγχρονίζεις και τα χρησιμοποιείς ξανά και ξανά .....4 σχόλια:

Χαράλαμπος είπε...

Συμωνώ φίλε μου μαζί σου. Πάντα οι εξουσίες χρησιμοποιήσουν βρωμερές μεθόδους για να κυριαρχούν.
Οταν ο Νέρωνας έκαψε την Ρώμη είπε: Οι Χριστιανοί φταίνε
Οταν ο Χίτλερ στις 27 Φεβρουαρίου 1933 πυρπολεί το Ράιχσταγκ (κοινοβούλιο) είπε: Οι κομμουνιστές φταίνε
Οταν γίνεται μπάχαλο η Αθήνα από αυτούς που δεν συλλαμβάνονται ποτέ λένε: Οι αναρχικοί φταίνε.
Ο νοών νοείτω!!!

ΕΛΛΗΝΑΣ... είπε...

Αυτό που με απασχολεί πολύ, είναι το εξής :
Γιατί αφού όλοι ξέρουμε ή έστω και λιγάκι καταλαβαίνουμε ότι όλα αυτά είναι κατευθυνόμενα, εκείνοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αυτές τις μεθόδους και μάλιστα με επιτυχία ;;; Ε ... ;;;

Χαράλαμπος είπε...

Αυτοί ποντάρουν στους κάθε λογής «νοικοκοιρέους» αυτούς δηλαδή που είναι και καλά οι καθωσπρέπει, να τους συντηρητικοποιήσουν περισσότερο και να εμφανιστούν οι εγγυητές της ασφάλειας και της ηρεμίας.Ομως οι κοινωνίες αλλάζουν, αυτή τη νομοτέλεια κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει και ας νομίζουν οι φοβισμένοι και κακόμοιροι νοικοκυραίοι, ότι ο μεγάλος μπαμπάς θα σταματήσει αυτή την νομοτέλεια.

Χαράλαμπος είπε...

(off topic)Τα Φιλιατρά News έχουν μία σημαντική αποκάλυψη για το λάδι, καλό είναι να το αναδημοσιεύσεις για να μάθει ο κόσμος τι γίνεται.