Σελίδες

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΒΑΤΟΠΕΔΙ


Πολλά τα χάλια..

Σκέφτηκα πολύ, για το πως θα ξεκινήσω να γράφω σχετικά με αυτό το θέμα..

Κάποτε, όταν άκουγα σχετικά με παπάδες και ράσα, είχα στο μυαλό μου την εκκλησία, τις ευλογίες και το χειροφίλημα του ιερωμένου.. Αυτό το τελευταίο, το χειροφίλημα δηλαδή, ποτέ δεν το είχα σε ιδιαίτερη εκτίμηση..

Και μάλλον πολύ σωστά έκανα που δεν το είχα σε εκτίμηση.. Γιατί απ' ότι φαίνεται, τα χέρια κάποιων επιχειριερομένων, έχουν χωθεί πολύ βαθιά στα .... κόπρανα (για να μην πω άλλη λέξη.. Έχει μυρίσει κανείς φρέσκα κόπρανα ποτέ ;; Αν έχει, ξέρει πόσο απαίσια μυρίζει.. Και μυρίζει έντονα και από μακρυά..

Αυτό που με παραξενεύει, είναι ότι κανενός η μύτη δεν έπιασε αυτή την απαίσια μυρωδιά τόσο καιρό.. Αναρωτιέμαι πως .. Μήπως όλων των υπευθύνων οι μύτες ήταν βουλωμένες και δεν μύριζαν καλά ;;

Ένα ακόμα θέμα που βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον, είναι το ότι κανένας μα κανένας, δεν είναι υπεύθυνος.. Κανένας δεν φέρει ευθύνη και κανένας δεν είναι ένοχος.. Κανένας όμως.. Είναι αστείο (όσο αστείο μπορεί να το πει κάποιος) να βλέπεις όλους τους πολιτικούς στα κανάλια, να αγωνιούν και να προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποδείξουν την αθωότητα τους.. Και αν όχι την δικιά τους προσωπική αθωότητα, την αθωότητα της παράταξης τους.. Μα το σκάνδαλο, είναι γεγονός.. Δεν ψάχνουμε να βρούμε αν υπάρχει σκάνδαλο.. Το έχουμε ξεπεράσει αυτό.. Υπάρχει ..

Πως υπάρχει σκάνδαλο, αν δεν φταίει κανείς ;; Αν κανείς δεν έκανε κάτι παράνομο, γιατί έχει συσταθεί εξεταστική επιτροπή και εξετάζει το θέμα ;; Δεν νομίζω ότι κάποιος πρέπει να είναι εξαιρετικά έξυπνος για να καταλάβει τι συμβαίνει.. Αυτό που έχει γίνει, είναι εξαιρετικά κουτό και σαν σύλληψη και σαν εφαρμογή.. Το να είσαι πολιτικός, δεν σημαίνει πως είσαι και έξυπνος φυσικά..

Αυτό που κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν περίμενε μάλλον, είναι η αποκάλυψη ... Μα πως να μην αποκαλυφθεί το θέμα, όταν εμπλέκεται τόσος κόσμος σε αυτό ; Είναι δυνατόν.. Μέχρι ο Ρουσόπουλος είχε σχέση με το θέμα.. Δεν είναι αρκετό αυτό για να καταλάβει κάποιος τι επέρχεται ;; Κανείς δεν ακούει τους παλιούς, τους ηλικιωμένους πλέον. Αν άκουγαν , θα είχαν ακούσει και αυτό : Ξέρεις να κλέψεις ;; Κλέψε .. Ξέρεις να κρυφτείς ;; Αν δεν ξέρεις, κάτσε στα αυγά σου παιδάκι μου...

Τίποτα άλλο προς το παρόν, αλλά τα καλύτερα σχετικά με αυτό το θέμα, έρχονται σε λίγο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: